Bedsted idrætsforening

Året  var 1912, og Bedsted har nu eksisteret som lille stationsby i små 30 år.

Drengene i byen vil så gerne spille fodbold, så den 6 juni samme år stiftes Bedsted Idrætsforening – BIF, til en generalforsamling på Bedsted Kro.
Formanden blev Philip Facius, 21 år.

Den første kamp i BIF regi spilledes i Snedsted – ude på en græsmark, og Bedsted tabte stort.

Man havde endnu ikke store fodboldbaner til at spille på, så man lejede div. marker af landmændene. Noget klumpet at spille på, men det gik da.

BIF fik med tiden sin egen græsmark som fast spillested, og det er vel at mærke den samme plads som hele BIF anlægget ligger på i dag.

Man startede i 1912 med 25 aktive medlemmer af foreningen, i dag har vi ca 120 aktive spillere i ungdomsrækkerne. En bestyrelse med 5 medlemmer og en lang række hjælpere som både træner børn, kridter baner, dommere osv osv.

Igennem årene har også håndbold, badminton, bordtennis og løb blevet en del af BIF. Ligeledes har man i ungdomsrækkerne i fodbold dannet klubsamarbejde med FC Midtjylland, og sammen med klubberne i Hurup og Vestervig har man også i ungdomsrækkerne dannet et klubsamarbejde - HBV, hvor de unge kan spille sammen som stærke hold fra Sydthy.

Den 21 november 2009 blev der indviet et nyt klubhus for foreningen.
Frivillige – hovedsageligt medlemmer af BIF, gik sammen og fik bygget en 60 kvm stor tilbygning i forlængelse af hallen. Den benyttes flittigt imellem kampene, til arrangementer og når diverse møder skal afholdes. Et lækkert lyst klublokale hvor alle årenes pokaler er kommet til sin ret.

I 2012 kunne BIF fejre 100 års jubilæum, og det blev gjort med bravour.  En folkefest hvor hundredvis af mennesker kom fra nær og fjern for at fejre den store dag.
I forbindelse med vores 100 års jubilæum, skrev Tonny Laustsen bogen om BIF. Her kan man læse mere om BIF´s udvikling, læse om de personligheder BIF har haft gennem alle årene, og som har sat sit præg.
Ligeledes er det en bog som fortæller historien om ikke blot BIF, men hvad byen Bedsted blev til efter at sporten gjorde sin entré.